Vad kostar det dig att bli av med företagets alla dokument? - IT Support i Norden AB
22111
post-template-default,single,single-post,postid-22111,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Backup

Vad kostar det dig att bli av med företagets alla dokument?

Begreppet backup är något som alla känner till. De flesta känner till det på ett sådant sätt att man vet vad backup är. Skulle man ställa frågan vilken typ av backup de har eller vad det är för retention så är ofta svaret att ”vi har backup”. I min värld så är det kanske ganska oviktigt att veta vilken typ av backup man har rent tekniskt så länge man vet vad det innebär ifall servern stannar. Hur lång tid det tar att få tillbaka sina filer, vilka filer man kommer få tillbaka och exakt vad det krävs för att vara tillbaka till den tidpunkt då servern/datorn slutade fungera. I slutändan innebär allt en kostnad och för alla kostnadsmedvetna företag där ute är min rekommendation att se över detta.

Backup i molnet
Idag jobbar de flesta i molnet på ett eller annat sätt. Ibland väljer man att använda tjänster som Dropbox och OneDrive för att säkra sina filer och känna sig trygg. Men vad händer när en person som du delar Dropbox med får virus och alla filer i hela Dropboxen försvinner och viruset äter sig in i din dator? Vi har fått in minst fem datorer med detta scenario bara den senaste månaden. Förutom de befintliga återställningsplaner som erbjuds via molntjänsten och ibland kan ta upp till 30 dagar att få tillbaka sina filer så finns det externa backupalternativ för molntjänster också. Min rekommendation är att ta kontroll över er egen situation och månadskostnaden för detta blir ganska billig när man räknar efter.

Backup på server/dator
Att spara sina filer både på datorn och i ”molnet” är ingen backup. Det är inte heller rekommenderat att göra en kopia av vissa filer eller mappar till en extern hårddisk eller ett NAS som står bredvid datorn för att använda som backup. Det är en början men det är inte en fullvärdig backup. Här är det viktigt att göra skillnad på att jobba mot filer som ligger i molnet och att göra backup till molnet. Därefter se till att ha rätt lagringsplan kopplat till sin molnlösning. En backup bör ligga först lokalt sedan offsite i förslagsvis en serverhall/datacenter som i sin tur är redundant med en serverhall/datacenter på en annan ort. Man bör också ha olika typer av backup som rullar efter olika scheman. Vanligtvis jobbar man med en ”grandfather”, ”father” och ”son” vilket kan översättas till år, månad och dag. För att använda mer tekniska termer så bör man ha en imagebackup för att snabbt kunna återskapa en virtuell server och en inkrementell filbackup för att kunna återskapa den senaste versionen av en fil. På det här sättet så kanske man förlorar max ett par timmars arbete ifall olyckan är framme. Räknar vi på vad ett par timmars arbete innebär för ett företag med 300 anställda så är vi snabbt uppe i 600 h. En viktig förutsättning är så klart att återställningstiden är några timmar och inte dagar.

Slutsats
Jag vet att backup inte är det roligaste att tänka på och det kanske känns som att det kostar mycket pengar. I slutändan så vet alla att det är otroligt viktigt att ha backup men man orkar inte riktigt engagera sig hela vägen. Testa även att återläsa era backuper så att ni vet att de fungerar ifall något skulle hända. Lyd mitt råd och prata med er IT partner och se till att få koll på grejerna, det tar några timmar men sen är ni trygga för framtiden.

www.itsupport.se

David Baroni
IT Rådgivare
IT Support I Norden AB
info@itsupport.se

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.