Hybridmoln - IT Support i Norden AB
21961
page-template-default,page,page-id-21961,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

HYBRIDMOLN

Till att börja med kanske vi skall reda ut begreppet. En molnlösning (cloud) är en tjänst man köper och inte behöver tänka på vad som ligger bakom. Det är någon annan som tar ansvar för säkerhet, backup, hårdvara, tillgänglighet osv.  Detta ställer såklart väldigt höga krav på leverantören som oftast är globala aktörer. I en molnlösning ligger er data på leverantörens servrar som även delas med andra företag.  Ni har ingen beslutsrättighet kring vem, var eller hur er data förvaras vilket skrämmer många. Dock har utvecklingen kommit så pass långt vad gäller säkerhet att vi anser att man inte behöver oroa sig. Många väljer dock att på grund av just säkerhetsrisk själv ta kontroll över sin data.

 

Ett hybridmoln innebär att man bibehåller affärskritisk data lokalt i en miljö som antingen kontrolleras av er som företag eller IT Support som leverantör. För all annan data eller applikationer väljer man molnlösningar via exempelvis Office 365 och Azure som man gör tillgänglig ifrån den interna infrastrukturen. På så sätt har man skapat ett hybridmoln där man har säkrat sin absolut mest affärskritiska data men ändå drar nytta av skalbarheten hos molntjänster.

 

Vi på IT support har stor förståelse för att IT har utvecklats över tid och att det ena företaget inte är likt det andra. Därför hjälper vi väldigt gärna till tidigt i processen för att ta fram och anpassa rätt lösning för just er.