Hur en billig offert plötsligt blir dyr - IT Support i Norden AB
22121
post-template-default,single,single-post,postid-22121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Billig offert

Hur en billig offert plötsligt blir dyr

Vad har ni för typ av avtal på er IT idag?

I de flesta fall så har man ett avtal baserat på antal användare för licenser och sedan ett antal servers med en viss kapacitet till ett fast månadspris. Utöver detta så i vissa fall har man också valt ett serviceavtal eller liknande. Det här är en summa som man enkelt kan beräkna och budgetera. Det som i de flesta fall tillkommer är sedan en massa rörliga kostnader som kan vara allt från att man ringer in och har en fråga som debiteras med ett antal hundralappar per kvart till installationer på servern som görs av en tekniker mot en ganska hög timpeng.

Det jag oftast ställer mig frågande till är varför man inte väljer att köpa allt på fastpris?

Ja det är sant att avtalet som har fasta priser på allt oftast ser dyrare ut i ett offertstadie men det har ju att göra med att de rörliga kostnaderna inte syns på det andra avtalet. Konstigt nog så har jag flera gånger upplevt att man inte riktigt har koll på hur mycket dessa rörliga IT kostnader uppgår till på ett år. Man väljer därför att ha en massa rörliga kostnader helt ovetandes vad dessa kommer att uppgå till. När jag efter ett par månader ringer upp kunden och erbjuder ett fastpris för att spara kostnader förstår man vad det faktiskt innebär.

Värdet med ett fast pris per användare och månad på allt utan att det tillkommer något är i min värld väldigt högt. Man kan budgetera en exakt kostnad för IT per år, man vet även exakt vad det kostar när man anställer vilket ger en oerhörd trygghet.

I slutändan är jag säker på att det företaget som väljer ett fast pris även på service, timmar och användarstöd faktiskt sparar pengar på sikt även om offerten är dyrare i första läget.

IT Support erbjuder IT till fastpris för 584 kr/anv/mån och som svar på er fråga så ingår allt och det tillkommer inte kostnader för underhåll uppdateringar, installationer osv. Blir er faktiska månadskostnad för IT billigare än det här?

www.itsupport.se

David Baroni
IT Rådgivare
IT Support I Norden AB
info@itsupport.se

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.